Ontsnapte gedetineerde wandelde met bezoekers naar buiten (UPDATE)

De gedetineerde die donderdagmiddag ontsnapte uit de penitentiaire inrichting in Vught is met het bezoek mee naar buiten gelopen. Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite laten weten. Het gaat om een 21-jarige man die vastzat in het huis van bewaring in een normaal regime.

Oss

Hij verliet samen met een groep mensen de bezoekzaal die daar gedetineerden hadden gesproken en wandelde toen met die groep de inrichting uit.

De man wordt verdacht van een poging moord c.q. doodslag in Oss op zaterdagavond 22 december waarbij ’s nachts twee mannen bij een steekpartij gewond raakten. De verdachte heeft gezegd dat er sprake was van zelfverdediging.

Cem Polat, de advocaat van de ontsnapte 21-jarige gedetineerde, wil geen enkel commentaar geven over de zaak. Hij wil alleen kwijt dat naar zijn mening zijn cliënt niet gevaarlijk is. Justitie wil niets over de ontsnapping of over de verdachte zeggen.

Zwaarder

In de PI van Vught zijn verschillende zwaar bewaakte afdelingen zoals de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) en die voor Beheersproblematische Gedetineerden (BPG). De ontsnapping is opmerkelijk omdat ook de beveiliging van afdelingen met normaal regime zwaarder is dan in andere inrichtingen.

Overigens ontsnapte volgens een bron een aantal jaar geleden een gedetineerde uit de PI Vught die tijdens het bezoek van plaats wisselde met zijn broer. Dat was een lid van een bij de politie bekende Utrechtse familie.