Ontsnapte tbs’er gearresteerd in Parijs (UPDATE)

Minuten voor de aanhouding van de vrijdag ontsnapte tbs’er Ronald van Z. (40) had deze nog contact met een journalist van Omroep Gelderland. Van Z. is woensdag rond 18.45 door de politie opgepakt in Parijs, aldus het landelijk parket. Eerder had advocaat Job Knoester aan het Algemeen Dagblad de aanhouding van zijn client bevestigd.

Slechts minuten voordat de ontsnapte zedendelinquent Ronald van Z. woensdagavond in Parijs werd aangehouden gaf hij in contact met Omroep Gelderland aan dat hij dringend geld had en dat hij in Parijs was. Een paar minuten later werd Van Z. aangehouden in een internetcafé. Volgens Omroep Gelderland klonk hij wanhopig. ‘Kun je mijn moeder vragen mij geld te sturen?’, schreef hij.

Van Z. onttrok zich vrijdag aan de begeleiding tijdens een begeleid verlof in Nijmegen.

Maandag verspreidde de politie zijn volledige identiteit met foto. In samenwerking met de Franse politie is Van Z. getraceerd. Van Z. was patiënt in de Pompe-kliniek in Nijmegen. Hij is in 2014 veroordeeld tot 3,5 jaar cel en tbs voor het misbruiken van meisjes en het bezit van kinderporno.