Ontvoerd lid No Surrender praat niet met politie (VIDEO)

Op 21 september 2016 is een toen 36-jarige kaderlid van No Surrender in Breda ontvoerd vanaf de parkeerplaats van IKEA. Dat gebeurde na een mishandeling door 4 mannen. Het slachtoffer wordt vrijgelaten maar vertelde weinig aan de politie.

Passat

De politie wil de zaak kennelijk graag oplossen. De daders zijn waarschijnlijk ook leden van No Surrender.

Op bewakingsbeelden die Opsporing Verzocht toonde is te zien dat het slachtoffer rond 16.40 aankomt bij de IKEA-vestiging aan de Kruisweide, nabij de A16. Hij parkeert zijn Volkswagen Passat op de parkeerplaats en loopt richting de ingang van de winkel. Hij gaat niet naar binnen, maar blijft buiten beeld zo’n tien minuten in de buurt van die ingang staan.

Vier mannen

Vier mannenIntussen is er ook een BMW X6 het terrein op gekomen. Wanneer die geparkeerd is, stappen twee mannen uit. Zij lopen net als het slachtoffer de ingang voorbij, terwijl vanuit de richting van de BMW nóg twee mannen komen aanlopen. Die laatste twee blijven wel in beeld; zij blijven bij de betonnen paaltjes voor de winkelingang.

Geweld

Dan verschijnen de mannen uit de BMW weer in beeld, met bij hen in het witte shirt het 36-jarige slachtoffer. Ze lopen een stukje op en lijken een gesprek te hebben, maar ineens slaat kennelijk de vlam in de pan. De twee in het donker geklede mannen beginnen het slachtoffer te slaan en te schoppen, waarop ook nummer 3 en 4 komen toegesneld en meedoen aan het geweld. Tijdens die schermutseling wordt de man met witte shirt richting zijn eigen auto gedreven. Op de bewakingsbeelden is te zien dat hij achter in de Passat zit wanneer die het parkeerterrein verlaat.

Blauw oog

Omstanders hebben inmiddels de politie gewaarschuwd. De politie vindt de Passat die avond bij het huis van het slachtoffer. De man doet ook zélf de deur open. Hij heeft een blauw oog en een aantal verwondingen, maar hij is niet spraakzaam. Een verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat de mishandeling en ontvoering mogelijk een verband hebben met de motorclub No Surrender, waarvan het slachtoffer destijds kaderlid was, aldus de politie.

De BMW waarin de daders op die 21e september reden, is teruggevonden in Rijsbergen. Op het moment dat de politie die wagen controleerde, zaten er drie leden in van No Surrender en ook lag er een hesje van die club in. Het is echter nog onduidelijk of de drie mannen iets te maken hebben gehad met het incident bij het IKEA-filiaal.