Ontvoerde Schiedammer mogelijk doelwit schoten

Volgens de politie is er in Schiedam twee weken geleden een man ontvoerd en mishandeld. Hij woonde in dezelfde straat waar vorige week een woning onder vuur is genomen. Die schoten waren volgens de politie voor de ontvoerde man bedoeld en niet voor het gezin dat in de getroffen woning woont.

Handgranaat

Op vrijdag 15 juni werd de woning aan de Alphons Ariensstraat in Schiedam beschoten en er kwam een niet ontplofte handgranaat op een balkon terecht. De politie zei al te vermoeden dat deze agressie voor een ander was bedoeld.

Het eigenlijke doelwit was mogelijk een 46-jarige man die in de nacht van 29 op 30 mei rond 23.40 werd ontvoerd door drie mannen die vertelden dat ze van de politie waren. Hij werd mishandeld, bedreigd en gekneveld en raakte gewond. Op de Johan Braakensiekstraat werd het slachtoffer rond 03.00 uit een auto gezet. Hij schreeuwde om hulp en een getuige die dit hoorde alarmeerde de politie.

Auto

Na de ontvoering is de auto van de 46-jarige man uit Schiedam verdwenen. Mogelijk is deze door zijn belagers gestolen. Het gaat om een donkergrijze KIA Sportage.

Er is vrijdag een mobiele camera unit geplaatst in straat in verband met de veiligheid van de bewoners. Verder besloot de burgemeester van Schiedam dat de 46-jarige man voorlopig niet meer aan de Mgr Nolenslaan mag wonen en komen. Hij heeft een woon- en gebiedsverbod.