Ontvoerde man kreeg vinger terug bij vrijlating (VIDEO)

De man die begin maart vanuit Amstelveen werd ontvoerd heeft zijn afgeknipte vinger mee teruggekregen toen zijn ontvoerders hem vrijlieten. Artsen oordeelden echter dat die vinger niet meer aangezet kon worden. In Opsporing Verzocht liet de politie weten dat de man mogelijk op een locatie in Leiden in een pand met een trap is vastgehouden.

Drie of vier mannen

Op de parkeerplaats van een sportschool in Amstelveen-Zuid werd het slachtoffer die juist in een auto was gestapt met een metgezel klemgereden toen ze wilden vertrekken. Drie of vier gemaskerde mannen sprongen uit een donkerblauwe Peugeot. Het slachtoffer vergrendelde de portieren maar de aanvallers sloegen een ruit stuk en schoten daarop een kogel door de cabine van de auto. Het slachtoffer werd daarna meegenomen, zijn metgezel bleef achter.

Trappen

Het slachtoffer heeft de politie verteld dat hij geblinddoekt een pand werd binnengevoerd waarbij hij trappen op moest beklimmen. In dat pand is hij ernstig bedreigd en mishandeld. Hij liep een hoofdwond op en op die plek is ook zijn vinger afgeknipt of afgesneden. Om 21.15 diezelfde avond is de man vrijgelaten en zwaargewond en geblinddoekt aangetroffen in Leiden op de Drechtstraat. De politie zegt te vermoeden dat hij ook in Leiden is vastgehouden.

De door de ontvoerders gebruikte Peugeot is later die avond in Leiden teruggevonden aan de Castellumweg. Die auto heeft de recherche geleid naar één verdachte, daar dicht in de buurt. Zeker twee of drie verdachten zijn dus voortvluchtig. Het is mogelijk dat de ontvoerders een tweede (witte) Peugeot hebben gebruikt.

Motief

Volgens de politie heeft het slachtoffer verklaard dat het om losgeld ging. Of de verklaring van het slachtoffer waar is valt te betwijfelen. Er is volgens de politie geen losgeld betaald. Doorgaans worden ontvoeringen in het criminele milieu gedaan om conflicten te beslechten, meestal over een som geld. Slachtoffers verklaren meestal niet over betalingen en de achtergrond van het conflict tegenover de politie.