Ontvoerde vrouw belt zelf politie

Een ontvoerde vrouw is er zaterdagmorgen in geslaagd om de politie te waarschuwen. Daarop kon zij worden bevrijd. Haar bewapende ontvoerder werd aangehouden.

Ontvoerd

Het slachtoffer zag kans om op het toilet van een tankstation bij Nieuwerkerk aan den IJssel de politie te bellen. Ze gaf door dat ze onder bedreiging van een vuurwapen was ontvoerd door een man, die haar ook in haar gezicht zou hebben gebeten. De ontvoering duurde de hele nacht. Dit meldt het Gouds Dagblad zondagmorgen.

Paniek

De politie wist de man aan te houden, nadat ze met vijf wagens naar het tankstation was gehaast. De vrouw verliet daar net in paniek de ruimte van het tankstation, waar ze haar belager kon aanwijzen. Dat bleek een 29-jarige man uit Apeldoorn te zijn. Bij de aanhouding gebruikte de politie haar dienstwapen. De politie heeft de verdachte ontvoerder overgebracht naar het politiebureau.

Motief

Over het motief voor de ontvoering is niets bekend. Wel wordt gemeld dat de zedenpolitie in Den Haag de zaak in onderzoek heeft genomen.