‘Rappers achter gewelddadige gijzeling vrouw en kinderen’ (UPDATE)

De politie heeft woensdag bekend gemaakt dat op Nieuwjaarsdag een ontvoerde vrouw in Almere door een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) is bevrijd. In de zaak zitten nu zes personen vast, volgens de politie deels uit ‘de rapscene’. Volgens onbevestigde berichten gaat het om de rappers JoeyAK (Joël H.) en Drechter uit Amsterdam-Zuidoost.

Bekende

Op 31 december 2019 werd vanuit Amsterdam-Noord een 31-jarige vrouw met haar twee kinderen van drie en zeven jaar oud ontvoerd. Volgens het Parool is de vrouw ernstig mishandeld. Nadat het de vrouw gelukt was via een bekende de politie te alarmeren, is de politie direct een uitgebreid opsporingsonderzoek gestart. Dat leidde naar de verblijfplaats van de vrouw in een woning  in Almere.

Op 1 januari 2020 slaagden leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden uit de woning waar ze werden vastgehouden. Inmiddels zijn tien verdachten aangehouden. Na voor de raadkamer van de rechtbank te hebben gestaan zitten er nog zes personen vast: vijf mannen en één vrouw – in leeftijd variërend van 19 tot 28 jaar – uit Amsterdam, Lelystad en Purmerend.

Rapscene

Er zijn bij de diverse verdachten in totaal vijf vuurwapens en ongeveer 200.000 euro in contanten aangetroffen en in beslag genomen. Uit het onderzoek is de voorlopige verdenking gerezen dat een deel van de verdachten deel uitmaakt van de rapscène in Amsterdam Zuidoost. De politie vermeldt de aanhoudingen nu pas, omdat één van de aangehouden verdachten tot en met afgelopen maandag in beperkingen zat.