‘Ontvoerders eisten 90.000 euro losgeld’

De ontvoerders van Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) hebben vorige week 90.000 euro losgeld geëist van de familie. Dat meldt de papieren BN/ De Stem dinsdag. De recherche vermoedt dat er een conflict speelde in de wietteelt, met name op basis van dit precieze bedrag en ‘en andere aanwijzingen’.

Doodsangsten

De twee gijzelaars zijn volgens de krant zeer slecht behandeld. Ze waren voortdurend geboeid, kregen weinig te eten en drinken. Ze moest hun behoeften in hun broek doen. Ze zaten drie dagen opgesloten in een dichte aanhangwagen in een loods in Ulicoten. Ze stonden doodsangsten uit. In de nieuwjaarsnacht wisten ze zichzelf te bevrijden.

Veel sporen

In de loods heeft de politie op Nieuwjaarsdag de blauwe bus teruggevonden waarin de vier ontvoerders hun slachtoffers dinsdag hadden meegenomen en die ook op bewakingsvideo te zien was. Volgens de recherche zijn er in en rond het gebouw ‘ontzettend veel sporen’ gevonden van de daders. Inmiddels hebben de slachtoffers bij de politie zeer gedetailleerd verklaard.  Ze hebben de recherche gezegd dat ze niks weten over de identiteit van de daders. Ook de aanleiding is voor he duister. Het garagebedrijf was van René de Koning, de opa van Gino en oom van Rien. Vlakbij de zaak had de politie de mobiele telefoons van beide mannen gevonden.

De politie zoekt binnen de familie naar meer informatie over de achtergronden. ,De rechter cherche zegt ervan overtuigd te zijn dat er aanhoudingen gaan volgen, ook al omdat ’tientallen tips’ zijn gevonden.

Alle berichten over de zaak.