‘Ontvoerder Insiya aangehouden’

Op de luchthaven van Teheran is dit weekend een van de verdachten van de ontvoering van het meisje Insiya aangehouden. De verdachte, Imran S., is de neef van de vader van het meisje. Deze Shehzad Hemani, een zakenman uit India, zou in september vorig jaar diverse mannen hebben ingehuurd om zijn dochtertje te ontvoeren. 

Volgens de Telegraaf zag een touroperator hoe dit weekend op de luchthaven van Teheran Imran S. werd aangehouden. De politie van Amsterdam heeft het bericht nog niet bevestigd.

Daniel C.

Vorige week is ook een andere betrokkene bij de ontvoering aangehouden. Daniel C. werd in de Verenigde Staten gearresteerd. Daarmee zijn bijna alle ontvoerders van Insiya ingerekend. Eerder werden al twee andere Nederlandse mannen aangehouden. Insiya werd uit het huis van haar oma in de Anfieldroad in Amsterdam ontvoerd.

Alleen de vader van Insiya is nog op vrije voeten. Hij wordt in zijn thuisland India verdacht van onder andere fraude, oplichting en witwassen. India heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland. De Nederlandse politie weet niet waar Shehzad Hemani en zijn dochtertje verblijven.