Ontvoering en mishandeling om crimineel conflict

Dinsdagmiddag is een man uit Veldhoven enige tijd ontvoerd geweest. Hij werd in het buitengebied van Best door enkele mannen mishandeld. In de loop van de avond hield de politie twee verdachten aan.

Conflict

De politie vermoedt dat een conflict in het criminele milieu de aanleiding is geweest. De politie werd aan het eind van de middag gealarmeerd door een passant, die meldde dat in het bos aan de Lieringsedijk iemand in elkaar geslagen werd. Agenten gingen met spoed naar aangegeven locatie en werden daar aangesproken door een man die het slachtoffer was geweest. Hij vertelde aan het begin van de middag vanuit Veldhoven door meerdere mannen te zijn meegenomen naar het bosperceel en daar te zijn mishandeld. De man liep enkele verwondingen op, waaraan hij ter plaatse door ambulancepersoneel werd behandeld.

Onderzoek

Op en rond de plek in het bos waar de man mishandeld was en de locatie van zijn vrijheidsberoving in Veldhoven werd forensisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde samen met verklaringen van slachtoffer en getuigen in de richting van twee mannen uit Valkenswaard van 24 en 25 jaar. Zij later dinsdagavond aangehouden. Zij zitten nu vast voor nader onderzoek en verhoor. De politie doet verder onderzoek naar de achtergronden en het motief van de ontvoering. De politie denkt dat er de komende tijd meer aanhouding zullen volgen.