Ontvoering leidt naar coke-transport (UPDATE)

In een onderzoek van het Rotterdamse HARC-team, een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane en FIOD, naar de invoer van verdovende middelen zijn opnieuw twee verdachten aangehouden. Een 37-jarige man en een 28 -jarige vrouw uit Bergen op Zoom zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden omdat zij betrokken zouden zijn geweest bij de diefstal van een partij verdovende middelen, die begin september leidde tot een gijzeling. Eerder werden in deze zaak al drie verdachten aangehouden.

De politie heeft een eigenaar van een containertransportbedrijf opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij drugs smokkelde. De man deed aangifte van de ontvoering van zijn vrouw, dat volgens hem zou zijn gebeurd nadat er cocaïne uit een container zou zijn gestolen. De ontvoerders zijn ook aangehouden.

De vrouw werd bijna twee weken geleden door twee mannen meegenomen. Maandag 10 september werden de ontvoerders, een 50-jarige man uit Lemmer en een 47-jarige man uit Capelle aan den Ijssel, aangehouden. Zij zitten vast op verdenking van gijzeling, de vrouw is ongedeerd.

Na onderzoek naar de ontvoering en mogelijke drugssmokkel is ook de man van de ontvoerde vrouw aangehouden. De politie denkt dat de 29-jarige man uit Rotterdam zelf betrokken is bij diefstal van de coaïne. Hij zou ook eerder drugs hebben gesmokkeld. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht.