Onverzekerd over de A10: uitgeleverd naar Brazilië

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Ring A10 in Amsterdam een man aangehouden die in Brazilië gesignaleerd stond. Hij was bijrijder van een auto die volgens surveillerende agenten slingerde. Na controle bleek het voertuig onverzekerd.

Verhaal

Bij een controle op grond van de Wegen- verkeerswet op de Zuiderzeeweg in Amsterdam-Oost kwam na stilstand de 58-jarige bijrijder de auto uit en hing volgens de politie ‘een nogal onsamenhangend verhaal op’. Na controle in het systeem van zijn identiteit bleek dat hij gesignaleerd stond voor uitlevering aan Brazilië voor betrokkenheid bij smokkel van cocaïne.

Biljetten

De twee mannen zijn afkomstig uit Pumerend. De 32-jarige bestuurder had volgens de politie moeite zijn rijbewijs te vinden tussen een grote bundel biljetten die hij in zijn jaszak had. De bestuurder bleek veelvuldig in de politiesystemen voor te komen.

In de kofferbak stond een boodschappentas met op het eerste gezicht schoonmaakmiddelen maar daartussen zat een geladen pistool. De twee mannen zijn aangehouden. Het voertuig, vuurwapen en munitie, 2500 euro en een mobiele telefoon zijn in beslag genomen.