Ook David Moszkowicz van tableau geschrapt

Ook David Moszkowicz, de broer van Bram Moszkowicz, is door de Raad van Discipline geschrapt van het tableau. Hij mag daarom niet meer als advocaat optreden. Moszkowicz was advocaat van de nabestaanden van iemand die was vermoord, terwijl hij ook de advocaat van een van de verdachten in dezelfde zaak was.

De nabestaanden van het slachtoffer waren boos, omdat de advocaat tegengestelde belangen verdedigde. Daarom stapten ze naar de tuchtrechter. Yasar Özdemir, die de voormalige cliënten van Moszkowicz bijstaat, heeft nu tegenover de NOS bevestigd dat de tuchtrechter Moszkowicz van het tableau heeft geschrapt.

De advocaat kan nog in hoger beroep gaan. Als hij dat doet, kan hij als advocaat blijven werken tot de uitspraak is geweest. Het is niet duidelijk of Moszkowicz daadwerkelijk beroep aantekent.

Ook Bram en Robert geschrapt

Het is de derde Moszkowicz die van het tableau wordt geschrapt. In 2013 werd Bram Moszkowicz in hoger beroep uit zijn ambt gezet omdat zijn financiële administratie een rommel was. Zo zaten er gaten in zijn jaarrekeningen en urenspecificaties, en werden bedragen zonder reden gefactureerd. Bovendien nam Bram Moszkowicz grote contante bedragen aan.

Ook Robert Moszkowicz is van het tableau geschrapt, zij het op eigen verzoek. Hij liet zich uitschrijven toen hij in opspraak kwam.

Zelf werd David Moszkowicz in april al drie maanden geschorst. Hij zou van meerdere cliënten een voorschot van 1500 euro hebben gehad, en daarna niets meer van zich laten horen.