Ook de stoel gefactureerd

‘De tip kwam vrijdagmiddag binnen en leidde tot een bericht op de voorpagina van De Telegraaf en een kort item bij RTL Boulevard. Maar het uitgebreide gesprek dat ik vrijdagavond voerde met Claudia Hazeleger spookte het hele weekeinde door mijn hoofd. Hoe bot en geldbelust kunnen mensen soms zijn?’ Dat schrijft John van den Heuvel in De Telegraaf.

 

‘De oudere zus van Sandra Hazeleger, die vorig jaar op beestachtige wijze door haar partner Bob H. werd gewurgd en vervolgens als oud vuil werd achtergelaten in de bossen van Woudenberg, vond afgelopen week een factuur van meer dan achtduizend euro op haar deurmat.

De vordering was gericht aan de vier kinderen van Sandra en Bob (van 6 tot 10 jaar oud). Of zij als erfgenamen even willen opdraaien voor de schade die de moord op hun moeder had veroorzaakt.

Als misdaadverslaggever maak ik vaker bizarre conflictsituaties mee, maar dit is toch wel heel apart. Voor wie zich de zaak niet precies meer kan herinneren; Sandra Hazeleger woonde met haar partner Bob H. en haar kindjes tijdelijk op bungalowpark Het Jachthuis in Soesterberg. Ze hadden hun huis verkocht en waren in afwachting van nieuwe woonruimte. De relatie tussen Sandra en Bob was niet optimaal. H. ging nogal gebukt onder het feit dat zijn partner uit een vermogende familie stamde en hij feitelijk op de zak van Sandra teerde. Op 26 februari vorig jaar brandden er bij hem kennelijk wat lampjes door en wurgde hij Sandra met een hondenriem. De rechter veroordeelde Bob H. vorige maand tot twaalf jaar gevangenisstraf.

Eigenaar Jaap Rodenburg van het bungalowpark waar het afschuwelijke misdrijf plaatsvond, is volgens de familie Hazeleger een vriend van Bob H. Hij stuurde afgelopen week een schadeclaim naar Claudia, die twee van de vier kinderen van haar zusje in huis heeft genomen. Hij eist van de dreumesen, die in feite geen vader en geen moeder meer hebben, dat zij opdraaien voor een maand achterstallige huur en de reinigingskosten van de bungalow om de woning weer te kunnen verhuren. Voor het stomen van de gordijnen rekent hij 500 euro, twee personeelsleden hebben gedurende vier dagen schilder- en sauswerkzaamheden verricht voor een bedrag van 2720 euro, schildermateriaal staat voor een bedrag van 500 euro op de factuur en voor zes verdwenen kussens brengt hij de kinderen 150 euro in rekening.

Fijntjes factureert hij ook de stoel, waar Sandra op zat op het moment dat haar partner Bob haar wurgde. „Mijn zusje zat achter haar computer te werken toen Bob haar van achteren benaderde en met de hondenriem haar keel heeft dicht geknepen totdat ze geen levensteken meer gaf. Díe stoel heeft de politie meegenomen voor forensisch onderzoek. Bungalowverhuurder Rodenburg wil nu de kosten van de stoel – volgens zijn factuur 300 euro – op de kinderen verhalen. Het is te gek voor woorden”, aldus Claudia.

Ik ben het volledig met haar eens. Natuurlijk zal Rodenburg best schade hebben geleden, maar daar is Bob H. voor verantwoordelijk, niet de kinderen. Deze man moet zich de ogen uit het hoofd schamen voor zoveel lompheid. ‘In de natuur op avontuur’ is de slagzin van het bungalowpark. Overweegt u een vakantiehuisje op Het Jachthuis in Soesterberg te huren, weet dan op welk ‘avontuur’ u bij een calamiteit kunt rekenen.’