Ook in hoger beroep 19 jaar voor cocaïnehandel in Roemenië (VIDEO)

Ook in hoger beroep is de Marokkaanse Nederlander Mimoun K. in Roemenië tot 19 jaar cel veroordeeld voor grootschalige cocaïnehandel, samen met een Colombiaan en vier Litouwers. Het gerechtshof in de stad Constanza vond het bewezen dat hij in in 2016 via de plaatselijke haven ruim 2.000 kilo cocaïne liet invoeren.

Bananen

Het hof verwierp de verweren van de advocaat van K. zodat de straf hetzelfde blijft als die de rechtbank hem al oplegde. De medeverdachten kregen allen ruim 18 jaar opgelegd.

De groep vormde een criminele organisatie die de drugs in bananen-containers vanuit Colombia in Roemenië invoerde. De haven van Constanza werd slechts gebruikt als transitohaven voor verder vervoer naar elders in (West)-Europa. Dat gebeurde tussen april en juni 2016. Er zou bijna 2,5 ton zijn ingevoerd.

DEA

De zaak werd in beslag genomen op 29 juni 2016 toen de politie een inval deed in een pand in Constanza.

Mimoun K. alias “Rocky” werd die maand aangehouden op het vliegveld van de Spaanse stad Málaga. Het Roemeense onderzoek werd vanuit het buitenland ondersteund door de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) en de Spaanse Guardia Civil.