Ook Kroaat in Duitse cel voor liquidatie Huijbergen

Voor de liquidatie op de 37-jarige Gintas Macionis zit een vierde verdachte vast in een Duitse cel. Het gaat om een Kroaat, die eerder is gepakt op verdenking van een ander misdrijf maar nu ook door de Nederlandse politie wordt gehoord. Afgelopen week werden al drie andere verdachten in Nederland opgepakt.

De drie mannen die eerder werden opgepakt, zijn een 34-jarige man uit Zierikzee, een 39-jarige man uit Vlissingen en een 31-jarige man uit Zoetermeer. Bij huiszoekingen zijn wapens, grote sommen geld en drugs gevonden.

Verband met andere liquidaties

Macionis werd in de avond van 22 februari neergeschoten op zijn oprit in het Brabantse Huijbergen. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de schutters. De Litouwer werd in zijn hoofd geraakt en overleed in het ziekenhuis.

De politie vermoedt dat het gaat om een criminele afrekening. Er zouden aanwijzingen zijn dat er verbanden zijn met andere liquidaties. Om welke zaken dat gaat, wil de politie niet zeggen.

Gezocht naar vuurwapen

De politie zocht vorige week naar het vuurwapen waarmee Macionis is doodgeschoten. Er zouden concrete aanwijzingen zijn dat het wapen in de buurt is weggegooid, maar er werd niets gevonden. Wel werden nieuwe sporen aangetroffen die mogelijk in het onderzoek gebruikt kunnen worden.