Ook Naoufal F. verdacht van cokesmokkel

De Amsterdamse criminelen Naoufal F. en Muhammed S. zaten volgens justitie in de georganiseerde smokkel van cocaïne waarbij ze ‘een deel van de Urker visserij in hun greep hadden’. Volgens het ANP zei officier van justitie Koos Plooij dat dinsdag voor de rechtbank van Amsterdam.

PGP-berichten

Daar stonden vijf mogelijke uitvoerders van een transport van 261 kilo cocaïne via een Urker viskotter terecht. In Harlingen is die zending dit jaar gepakt. Officier Plooij citeerde uit PGP-berichten tussen – volgens hem – de deze week aangehouden Muhammed S. en Naoufal F., alias “Noffel”. De berichten zijn opgediept uit de 3,6 miljoen berichten die justitie zegt vorig jaar in beslag genomen te hebben in Canada.

Botenlijnen

Muhammed S. zou op 30 juli 2015 via PGP tegen Naoufal F. hebben gezegd:

We hebben een groep vissers die op het water kunnen aannemen en opvangen. Dan gaat het om de botenlijnen die boven lopen en de Noordzee.

Naoufal F. zou hebben geantwoord:

Ken het systeem, sir. Yoego hebben die lijn in hun hand en crew op veel boten. Mensen van Montenegro, sir, die hebben die boot mensen die naar Zuid-Amerika gaan laden en ze lossen op deze manier.

De vraag is of justitie kan bewijzen dat het inderdaad Noffel en S. waren die hier communiceerden. Een andere vraag is wat deze communicatie uit 2015 van doen heeft met het transport in 2017. Volgens het Openbaar Ministerie was sprake van een langer lopende lijn en pikte de viskotter vaker cocaïne op de Noordzee op.

Containerschip

Zeker is wel dat Muhammed S. in in juni in Amsterdam de Montenegrijn Dalibor D. oppikte en hem naar Harlingen reed. Daar stapt hij met twee tassen over in de auto van mede-eigenaar Johannes N. van de viskotter Z181 en hij ging aan boord. Justitie hield de schuit via de kustwacht in de gaten. Het schip voer de volgende dag minutenlang achter het containerschip MSC Krystal. Justitie stelt dat de cocaïne vanaf dat schip is afgezet en dat de viskotter de partij oppikte.

Schipper Johannes N. heeft als enige een bekentenis afgelegd. Alle verdachten blijven voorlopig vastzitten.

Zie de laatste berichten over Naoufal F.

Ook Naoufal F. verdacht van cokesmokkel

Politie verdenkt contact Noffel van cokehandel

AT pakt Pakistaanse Amsterdammer op

Rechtbank: zaak tegen Noffel gaat door (UPDATE)

Gewiste mails uit PGP-telefoon teruggehaald