Ook politie-invallen bij Gremium MC in Duitsland

De Duitse politie heeft woensdag 22 leden van de motorclub Gremium opgepakt bij acties in het Ruhrgebied. Bij de actie, waarbij honderden politieagenten betrokken waren, zijn 25 panden doorzocht. Daarbij werden vuurwapens, drugs en geld in beslag genomen.

De aanleiding voor de acties zou een beroving in februari 2014 zijn geweest. Het is niet duidelijk hoeveel leden van Gremium daarbij betrokken zouden zijn geweest. Justitie bekijkt nog welke leden het voor de rechter wil brengen.

Gremium wordt gezien als de grootste motorclub van Duitsland, gezien het ledenaantal. De club heeft in totaal 140 chapters, en is voornamelijk in het zuidwesten van Duitsland aanwezig. Het embleem van de club werd in de deelstaat Nordrhein-Westfalen verboden. Daar gingen ook de logo’s van de Hells Angels en Bandidos in de ban.

Verboden in Saksen

Twee jaar geleden werd Gremium MC al verboden in de deelstaat Saksen. Het was de eerste deelstaat die de motorclub verbood. Destijds waren diverse grote politie-acties tegen motorclubs in Duitsland, waarbij ook verscheidene chapters van de Hells Angels werden verboden.

Vorige week werd in heel Duitsland de van oorsprong Nederlandse motorclub Satudarah verboden. Het was de eerste motorclub die in heel Duitsland in de ban ging.