‘Ook Rijksrecherche doet onderzoek naar mogelijke omkoping door Kasem’

‘Ook Rijksrecherche doet onderzoek naar mogelijke omkoping door Kasem’

Ook de Rijksrecherche start een onderzoek naar mogelijke omkoping door advocaat en tv-presentator Khalid Kasem. Dit bericht De Telegraaf.

Onderzoek

De Rijksrecherche voert een ’oriënterend’ onderzoek uit naar het mogelijk omkopen van een justitieambtenaar door Kasem, meldt de krant donderdag.

Naast de Rijksrecherche onderzoekt ook de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), waar de betreffende selectiefunctionaris werkt, de zaak Kasem. Dat gebeurt door het bureau Integriteit van de dienst. Dat bevestigt een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan De Telegraaf.

Studievriend

Volgens justitie hebben de beschuldigingen nog geen consequenties voor de genoemde ambtenaar. De diensten kennen de naam van de functionaris die Kasem in een opgenomen gesprek ’een studievriend’ noemde.

Toegegeven

De genoemde opnames zijn zeer waarschijnlijk gemaakt door Peter R. de Vries. In de vertrouwelijke gesprekken zou Kasem hebben toegegeven dat hij in zijn periode als strafrechtadvocaat een ambtenaar heeft omgekocht om zo een cliënt eerder vrij te krijgen. De cliënt stelt 8.000 euro te hebben neergelegd om vervroegd vrij te komen.