Slachtoffer schietpartij is Amsterdammer

De schietpartij van afgelopen zondag in Utrecht blijkt een Amsterdamse aangelegenheid te zijn. Nadat bekend was geworden dat er twee Amsterdammers zijn aangehouden als verdachten, is ook duidelijk dat het slachtoffer een 20-jarige Amsterdammer is. Op zondag 15 juli is het slachtoffer voor een portiek van een flat op de Falklanddreef in Utrecht doodgeschoten.

 

 

Na de schietpartij heeft het ambulancepersoneel nog geprobeerd het slachtoffer te helpen, maar dat was tevergeefs. Volgens getuigen zouden twee mannen zijn gevlucht na de schietpartij. Met behulp van een helikopter en na een korte achtervolging weet de politie twee mannen te arresteren. Het gaat om twee mannen van 21 en 24 uit Amsterdam. 

Tijdens de achtervolging gooiden de mannen iets in de bosjes. Als de poltie daar later onderzoek gaat doen, wordt er een vuurwapen aangetroffen. Volgens getuigen zou er ook een derde persoon betrokken zijn bij de schietpartij. Die zou zijn gevlucht in een auto, maar wellicht is de man wel gewond geraakt, want getuigen zagen de man hinkelend de auto instappen.