Ook zoon van andere Heineken-ontvoerder voor de rechter

De 36-jarige zoon van Heineken-ontvoerder Jan Boellaard (1952) is verdachte in de zaak van Frans Meijer (ook Heineken-ontvoerder) en zijn zoon. Dat blijkt uit de telastelegging waarover Crimesite beschikt. Meijer (1953) werd samen met zijn zoon Rudi op dinsdag 2 oktober aangehouden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. De zoon van Boellaard (foto) zou de twee hebben willen helpen bij het plegen van een misdrijf. 

Door Timo van der Eng & Vincent Verweij

Dat misdrijf, waarschijnlijk een overval, werd verhinderd, doordat een oplettende motoragent had gezien dat Frans Meijer, ook wel bekend als Stekel, zich verdacht gedroeg. Omdat de Heineken-ontvoerder een wapen droeg, werd hij neergeschoten door de motoragent. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat Meijer cs een overval wilden plegen. Dat zou onder andere blijken uit spullen die bij de overvallers werden gevonden: kogelvrije vesten, een “jammer”, geprepareerde tassen en een vuurwapen.

Mercedes

De zoon van Boellaard wordt ervan verdacht een Mercedes ter beschikking te hebben gesteld aan Meijer en diens zoon. Het Openbaar Ministerie denkt ook dat hij op de uitkijk stond en de vluchtauto zou gaan besturen. Hij wordt er ook van verdacht medio september een Kawasaki motorfiets te hebben gestolen.

Op vrije voeten

Volgende week is er een eerste inleidende rechtszitting voor het drietal. Frans Meijer en zijn zoon zitten nog vast. De zoon van Jan Boellaard is op vrije voeten, zijn voorlopige hechtenis is geschorst.

De Poes

Jan Boellaard, alias De Poes, heeft een flink deel van zijn leven achter de tralies gezeten. Voor zijn deelname aan de Heineken-ontvoering kreeg hij 12 jaar cel. Morgen, woensdag 2 januari, is het precies 25 jaar geleden dat Boellaard douanier Jan Willem Holm uit Almere doodschoot. Dat gebeurde na een wilde achtervolging vanuit de Amsterdamse haven tot in de Pesthuislaan in Amsterdam-West. Boellaard raakte zelf gewond bij de schietpartij. Voor de moord op de 44-jarige Holm, die twee jonge kinderen naliet, kreeg hij in hoger beroep 20 jaar cel. In 2007 stond hij weer buiten.

Jan Boellaard staat op nummer 47 in de Crime Top 100.