Oom Mariska Peters krijgt 20 jaar en tbs

De 52-jarige Johan P. is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twintig jaar cel en tbs. Hij wordt schuldig bevonden aan de dood en verkrachting van zijn nichtje Mariska Peters (foto). Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar en tbs geëist. Na het vonnis klonk er op de publieke tribune applaus. 

De rechtbank vindt bewezen dat Johan P. een afspraak met zijn nichtje maakte om ’s nachts een pakketje drugs weg te brengen. Ze zou daar 250 euro mee kunnen verdienen. Vervolgens werd het meisje oraal verkracht, gewurgd en gedumpt in natuurgebied de Hatertse Vennen.

Stille tocht

De 21-jarige Mariska Peters was vanaf begin februari 2015 onvindbaar. Twee weken later werd haar ontzielde lichaam terug gevonden in het natuurgebied. Het was verstopt onder bladeren en takken.

Johan P. heeft helpen zoeken naar het lichaam van het door hem vermoorde meisje. Ook droeg hij de kist bij de uitvaart en liep hij mee in de stille tocht die werd georganiseerd. Op Facebook schreef hij: ‘Lieve Maris, als je kan laat please wat horen, iedereen gaat er hier aan onderdoor. We missen je’. Later kwam hij als verdachte in beeld.

Incest

P. was in 2004 al veroordeeld wegens mishandeling van een vrouw en incest met zijn dochter. Hij verbleef op een open afdeling van een tbs-kliniek toen hij de fatale afspraak maakte met Mariska Peters.