‘Opdrachtgever Aquino-moord vast’

Het Openbaar Ministerie in Tongeren (B) gaat ervan uit de opdrachtgever van de moord op Silvio Aquino te hebben aangehouden. Dat baseert Het Laatste Nieuws op anonieme bronnen. De verdachte is Martino Trotta, ex-restaurant­eigenaar.

Cocaïnehandel

De krant schrijft dat Trotta ook verdachte is van cocaïnehandel. Hij is nu een week gelden aangehouden en zou ­bekentenissen hebben afgelegd. Trotta zou de groep die de moord uitvoerde hebben gecontacteerd. Of de bedoeling was gelegen in een ontvoering of een moord is de krant niet duidelijk. Feit is wel dat de Aquino’s en Trotta elkaar al langer ­kenden.

De bronnen van Het Laatste Nieuws zeggen dat Trotta en Aquino samen in een verkeerd afgelopen drugstransactie zaten en Trotta zou daarbij veel geld hebben verloren. Zijn restaurant zou als gevolg hiervan over de kop zijn gegaan. Hij zou op wraak uit zijn geweest. Vorig jaar augustus is Aquino in Opglabbeek in Belgisch Limburg doodgeschoten.

Belangrijke wending

Sven Mary, advocaat van Silvio Aquino, spreekt tegen dat de moord het gevolg was van een mislukte drugstrafiek. “Trotta en mijn cliënt hebben nooit samen zakengedaan. Het Openbaar Ministerie dácht dat, maar het is nooit ­bewezen. Trotta was blijkbaar wel uit op het geld van Silvio. Hij wilde hem laten kidnappen, maar dat eindigde in een fatale schietpartij.’

Het parket van Tongeren zei slechts dat er ‘een belangrijke wending’ in de zaak is sinds vorige week.

Eerdere berichten:

‘Hamidovic-clan achter Aquino-moord’

Nieuwe arrestaties Aquino-moord

‘Derde verdachte vast in Aquino-zaak’