‘Opdrachtgever’ liquidatie ‘ambtenaren’ opgepakt

De politie heeft woensdag bekend gemaakt dat afgelopen dinsdag in het Limburgse Echt een 61-jarige man uit Echt is opgepakt omdat hij verdacht wordt van het uitzetten van twee liquidatie-opdrachten op wat de politie noemt ‘overheidsambtenaren’.

Plannen

De man is door 1Limburg geïdentificeerd als Toon van H. Hij werd rond 09.30 aangehouden in zijn woning en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Bij de politie in Oost-Brabant kwam recent informatie binnen over de plannen die de man zou hebben. Onder leiding van het Openbaar Ministerie is meteen een onderzoek gestart. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van de verdachte.

Vuurwapen

In zijn woning en in zijn bedrijfspand in Echt zijn zoekingen gedaan. Daarbij zijn zaken in beslag genomen die voor het onderzoek van belang zijn. Ook werd in de woning een vuurwapen met munitie aangetroffen, dat eveneens in beslag is genomen. Bij de zoekingen hebben specialisten van de Landelijke Eenheid van de politie geassisteerd met speciale apparatuur.

Over de identiteit van de mogelijke doelwitten wil de politie geen nadere mededelingen doen.

Volgens 1Limburg is Van H. in het verleden ook al eens verdacht te zijn geweest van uitlokken van moord. Hij werd in 2003 opgepakt wegens het beramen van een moord op officier van justitie Paul van Hilten en een politierechercheur uit Brabant. Het kwam echter nooit tot een rechtszaak, omdat justitie onvoldoende bewijs vond om de beschuldigingen hard te kunnen maken.