‘Opdrachtgever moord Ali Akgün gearresteerd’ (UPDATE)

In Istanbul zijn vier van de zes verdachten die waren aangehouden inzake de moord op de Nederlandse Turk Ali Akgün (foto) op vrije voeten gesteld. De twee schutters – die zijn geïdentificeerd als G. N. en A. S. – zitten nog wel vast.

Ankara

De arrestaties vonden aan het begin van de maandagavond plaats in Ankara en Istanbul. In totaal zouden er zes mensen zijn aangehouden. Onder de verdachten zijn volgens een bron van Crimesite twee mannen die met camera’s zijn gefilmd op de plaats delict en de daadwerkelijke moord op Akgün zouden hebben uitgevoerd. Eén van hen zou drie weken lang zijn geschaduwd. Hij zou één van de sporen zijn geweest die uiteindelijk heeft geleid naar iemand die ervan wordt verdacht opdrachtgever te zijn.

Moordzaken

Er is in ieder geval één vuurwapen in beslag genomen. Alle verdachten worden naar Istanbul gebracht om daar te worden verhoord. Het onderzoek wordt gedaan door de afdeling Moordzaken en de Afdeling Financiële Opsporing van de politie Istanbul. Verschillende Turkse media hebben inmiddels het nieuws over de aanhouding gebracht (CNN Türk en Milliyet).

Doorzoekingen

Politieteams hebben ook op verschillende adressen in Turkije doorzoekingen gedaan. Na de onderwereldmoorden kort na elkaar in december op Ali Akgün en op Vedat Sahin startte de Turkse politie een zeer groot onderzoek op waarbij vele tientallen rechercheurs zijn ingezet. In de nacht van donderdag op vrijdag werden al tien mensen opgepakt in verband met de moorden op Akgün en Vedat Sahin, daarbij zou ook één van de schutters in de moord op Sahin zijn.

Zie ook:

Turkije: ‘arrestaties in zaken Sahin en Akgün’