‘Opdrachtgever moord Huijbergen niet gevonden’

Degene die opdracht heeft gegeven voor de moord op Litouwer Gintas Macionis, in februari in Huijbergen (N.-B.), is nog niet gepakt. Dat heeft de officier van justitie laten weten tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Breda tegen drie verdachten in de zaak.

Vermoedens

Volgens BN/De Stem zei de officier van justitie dat de drie waarschijnlijk alleen meegeholpen, bemiddeld en uitgevoerd. Het onderzoek is nog in volle gang. In het buitenland verblijven nog ten minste drie verdachten. Er zijn wel vermoedens over de opdrachtgever geweest. Zo waren er aanwijzingen in de richting van een Marokkaan uit het wietcircuit met wie Macionis een conflict had. De ex-vrouw van het slachtoffer heeft hem aangewezen als opdrachtgever.

Duitsland

Er heeft ook onderzoek op deze man gelopen maar kennelijk is dat stukgelopen of niet voltooid. De onderhavige rechtszaak is aan het rollen gekomen omdat één van de betrokkenen, iemand die in Duitsland in de gevangenis zit, heeft verklaard dat hij bij de liquidatie aanwezig is geweest. Hij heeft de 31-jarige Nermin B. aangewezen als de schutter en Dragan C. (35) in Zierikzee regelde met de 39-jarige Dren S. uit Vlissingen de uitvoering en betaling.

Opsporing Verzocht

Vorige week iet de politie via het Algemeen Dagblad uitlekken dat er in de uitzending van Opsporing Verzocht een verband zou worden gesuggereerd tussen deze liquidaties en de zogenoemde vergismoord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs en ook met de liquidatie van Rinus Moerer in Steenbergen. Uiteindelijk bleken deze zaken niet in de uitzending te zitten. De officier van justitie wilde daar volgens de verslaggever niet op ingaan.

Alle berichten over de zaak.