Operatie Robin Hood geeft geld

De laatste aankondiging van Anonymous over een aanval op Facebook bleek een nepper, want een soloactie van een ontevreden neefje. Maar de nieuwste lijkt wel een echt: Anonymous wil samen de hackers van Team Poison banken aanvallen en met gestolen gegevens zoals credit card-nummers aan de liefdadigheid cash uitdelen. OpRobinHood heet de actie. Maar hoe die precies gaat werken is nog de vraag.

Anonymous claimt al bij de banken Chase Manhattan, Bank of America, and CitiBank grote voorraden credit card-nummers te hebben buitgemaakt. En ook zouden al bedragen aan instellingen zijn gedoneerd uit de opbrengsten. 

In een verklaring zegt de groep:

“Operation Robin Hood is going to return the money to those who have been cheated by our system and most importantly to those hurt by our banks. Operation Robin Hood will take credit cards and donate to the 99 per cent as well as various charities around the globe.”

Anonymous deed vorige maand een oproep aan mensen om geld weg te halen van rekeningen van grote banken en dit te storten op de rekening van een coöperatieve bank, zoals de Rabo-bank: Operatie Cashback.

Anonymous en Team Poison hebben al eerder banken met succes gehackt en rekenen opnieuw op succes. Ze rekenen er ook op dat onschuldige slachtoffers wiens credit accounts worden leeggeroofd schadeloos zullen worden gesteld door de banken.

Maar ze houden geen rekening met de mogelijkheid dat de banken dat ingeval van te grote schade niet zullen doen. In dat geval maken de idealistische Robin Hood-hackers slachtoffers onder de “gewone” mensen.

{youtube}Kod6CWegy28{/youtube}