Opgedoken fiets niet van Tanja Groen

De fiets die zondag 26 augustus werd opgedoken uit de Maas is niet van Tanja Groen. Dat heeft de politie maandagmiddag laten weten. De fiets is van een ander merk en het framenummer en de postcode die er in zouden moeten staan, ontbreken. Ook kan er geconcludeerd worden dat er geen lichaam heeft gezeten in de buis die ook opgedoken werd.

Op zondag 2 september werd er ook een buis opgedoken uit de Maas. De buis en het plastic dat erin zat, zijn door de politie onderzocht. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er geen lichaam in de buis heeft gezeten. 

De duikers hebben gedoken in opdracht van een groep amateurspeurders die probeert om de zaak op te lossen, daarin neemt ook een oud-politierechercheur deel. De politie werkt nog met een cold-case team aan de zaak.

Tanja Groen (18) werd voor het laatst gezien in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993, daarna fietste ze van haar studentenvereniging in het centrum van Maastricht naar haar kamer net buiten de stad in Gronsveld.

Binnenkort ook uitgebreid aandacht voor Tanja Groen in het boek Cold Cases dat dit najaar bij Crimesite zal verschijnen.

Lees ook:

Vader Tanja Groen boos op paragnost 

Zoeken zaak Tanja Groen afgebroken

‘Lichaam Tanja Groen ligt naast fiets’

Fiets Tanja Groen gevonden?