Na opgeven valse naam toch gestruikeld

De politie heeft woensdag nog een verdachte aangehouden in het internationale witwas- en cocaïneonderzoek rond een schroothandelaar uit Nieuw-Schoonebeek. De 47-jarige man uit Almere was op 13 maart, een dag voor de actiedag van het witwasonderzoek, aangehouden voor een ander onderzoek.

Valse identiteitspapieren

Hij was verdachte van betrokkenheid bij drugshandel. Maar hij ontsprong de dans nadat hij valse naam opgaf en valse identiteitspapieren toonde. Later stelde de politie zijn ware identiteit vast en kon hij worden gehoord in dat drugsonderzoek. Maar nu pas is hij aangehouden: op verdenking van witwassen.

100.000 euro

In de woning van de man is huiszoeking gedaan. Daarbij is beslag gelegd op 100.000 euro aan contanten, een stroomstootwapen en een waardevol horloge. Van de overige zes verdachten, zitten er nog vier vast. Van twee van hen, de 49-jarige hoofdverdachte en zijn 50-jarige vrouw (beiden uit Nieuw-Schoonebeek), is eerder deze week de voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

De politie zegt nog bezig te zijn met het analyseren van in beslag genomen computerapparatuur en (financiële administratie). Ook worden de verdachten nog verhoord. Nader onderzoek moet meer informatie geven over inkomsten, uitgaven en geldstromen. Het onderzoek zet zich voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Een overzicht van de eerdere berichten in de zaak:

Weer aanhouding in internationaal witwassen

Robin Hood van de schroothandel in de problemen

Reeks invallen van Drenthe tot Sint Maarten (UPDATE)