‘Oplichter’ Frans Bakker aangehouden

De 53-jarige Frans Bakker is onlangs opgepakt in Amersfoort voor oplichting. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. In verschillende media hebben mensen geklaagd over de praktijken van Bakker, die enkele jaren geleden de Scheveningse Pier over wilde nemen.

(beeld omroep west)

Twintig jaar

Vorige maand besteedde het programma AVROTROS Opgelicht?! aandacht aan de handel en wandel van Bakker. Hij zou door het hele land mensen en bedrijven hebben gedupeerd. Vooral in het noorden van het land. Volgens Opgelicht is Bakker al twintig jaar bezig met zijn praktijken.

Twee jaar terug kondigde Bakker aan plannen te hebben om de Pier van Schevingen te redden. Verschillende instellingen en particulieren doneerden geldbedragen maar van de plannen kwam niets terecht en naar het geld konden ze fluiten. Zoals hengelclub De Pierewaaiers die 20.000 euro bijéén bracht.

Renovatie

Bakker begon in 1995 met Klussenbedrijf Bakker. Opgelicht meldde dat hij wel voorschotten voor verbouwingen in ontvangst nam maar weinig uitvoerde. Ook kreeg hij materialen van leveranciers die hij niet betaalde. Na Klussenbedrijf Bakker werd Stichting Renovatie ’t Noorden opgericht. Opgelicht schatte de schade voor gedupeerden op 250.000 euro.

Tot op heden wist Bakker steeds ongeschonden weg te komen.