Oplichters betrapt, Jaguar geconfisqueerd

In een hotel in Breda zijn maandag twee mannen opgepakt op verdenking van oplichting. De mannen (33, 37) zijn de afgelopen periode onder andere actief geweest in Brabant. Bij de arrestatie is beslag gelegd op een Jaguar van een van hen.

(Beeld: Politie)

Malafide vastgoeddiensten

De oplichters bode malafide vastgoeddiensten aan voor mensen die hun onroerend goed aan het buitenland aan het verkopen waren. Via een financiële constructie werd er contact geld van de verkopende partijen gestolen.

En een geval heeft dit geleid tot een buit van 40.000 euro aan contact geld. Daarnaast zijn er verschillende aangiftes van poging tot oplichting bij de politie binnen gekomen. Er wordt niet uitgesloten dat er meer gedupeerden zich gaan melden.

Afpakteam

Maandag wist het Afpakteam op basis van een tip in actie te komen en heeft de hoofdverdachte op heterdaad kunnen betrappen. De hoofdverdachte (37) bleek tijdens de arrestatie een handlanger (33) bij zich te hebben. Beide mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Jaguar

De hoofdverdachte deed zich voor als een succesvolle zakenman en reed daarom een bijpassende auto, een Jaguar. Op de parkeerplaats bij het hotel hebben agenten gezocht naar een auto die aan de beschrijving uit de aangiftes voldeed. De wagen werd gevonden en in beslag genomen.