Oplichters slaan toe als Rabobank

De politie in Den Haag heeft vijf verdachten aangehouden in een onderzoek naar een geraffineerde actie van een groep oplichters. De fraudeurs deden zich voor als medewerkers van de Rabobank, ontfutselden zo gegevens van klanten en kochten daar luxe goederen mee. Klanten zouden voor zeker twee ton zijn gedupeerd. Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag wordt het onderzoek voortgezet.

Sinds juli van dit jaar is een groep klanten van de Rabobank slachtoffer van een groep oplichters, die op een geraffineerde wijze handelen.

Twee ton

Een vrouw doet zich steeds voor als medewerkster van de bank en ontfutselt op die manier belangrijke gegevens van klanten. Vervolgens worden er juwelen en/of auto's gekocht die rechtstreeks betaald worden via de rekening van de slachtoffers. Klanten zijn al voor zeker 200.000 euro gedupeerd volgens de politie.

Argwaan

In sommige gevallen kwamen de gedupeerden er beter vanaf omdat de Rabobank tijdig ingreep of omdat de juwelier argwaan had over de bestellingen. De juweliers werden vooraf al benaderd met de vraag of iets op voorraad was en of ze het alvast vooruit konden betalen via de rekening.

De politie in Den Haag heeft al vijf verdachten aangehouden.