Arrestaties na vondst partij nepkleding

De FIOD en douane hebben vorige week bij drie verschillende acties in totaal vier containers met valse merkartikelen in beslag genomen. Het gaat onder meer om duizenden valse Uggs en honderden valse spijkerbroeken van merken als G-star en Replay. De FIOD denkt met in totaal vijf aanhoudingen twee criminele organisaties opgerold te hebben die vermoedelijk handelden in namaak artikelen. 

De acties vonden plaats in drie strafrechtelijke onderzoeken onder leiding van het Functioneel Parket. De douane trof vorige week tijdens een controle een flinke hoeveelheid valse merkkleding aan in drie opslagloodsen in Rotterdam. Het gaat om 1800 kledingstukken en 400 paar sportschoenen.

In een ander onderzoek zijn dinsdag ruim 10 locaties in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam doorzocht. Bij deze actie werden honderden valse portemonnees en duizenden namaak schoenen en spijkerbroeken aangetroffen. Drie mannen zijn aangehouden en door de rechter-commissaris in Den Bosch in bewaring gesteld.

Woensdag zijn er in een derde strafrechtelijk onderzoek zes locaties in de omgeving van Heerlen doorzocht. Er werden zo’n 16.000 nepschoenen en ruim 10.000 merkvervalste T-shirts aangetroffen. In dit onderzoek zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 43-jarige man uit de omgeving van Heerlen en een 69-jarige man uit Wijk bij Duurstede.

Er zijn auto’s en vrachtwagens in beslag genomen en voor bijna 25.000 euro aan contant geld. De vervalste goederen zullen worden vernietigd.

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen.