Oplichtster dupeerde minimaal 23 personen

Een 27-jarige vrouw uit Den Haag is vorige week vrijdag opgepakt op verdenking van oplichting. De vrouw wordt verdacht van het te huur aanbieden van appartementen in Den Haag die niet van haar bleken te zijn. Ook wordt ze verdacht mensen te hebben opgelicht met zogenaamde werkreizen naar het buiteland. Tegen de vrouw zijn de afgelopen tijd 23 aangiften bij de politie gedaan. 

Werkreis

Een deel van de aangiften gaat over mensen die opgelicht waren met een zogenaamde werkreis naar Las Vegas. Nadat de gedupeerden de borg hadden betaald voor de reis, persoonlijke gegevens hadden aangeleverd en een kopie van hun identiteitsbewijs, bleek dat ze opgelicht waren.
Met de gegevens van enkele slachtoffers zijn door de verdachte leningen en abonnementen voor mobiele telefoons afgesloten. In totaal zijn er hierover 11 aangiften binnengekomen bij de politie.

Verhuur appartement

De politie is naar aanleiding van de aangiften met betrekking tot de werkreizen onderzoek naar de vrouw gaan doen. Daaruit bleek dat ze ook betrokken is bij andere oplichtingspraktijken. Zo kreeg de politie afgelopen zomer een aangifte binnen van een 23-jarige man die zegt opgelicht te zijn door de vrouw.

Het slachtoffer was via internet in contact gekomen met de vrouw. Zij bood hem een appartement aan. Ze hebben het appartement bezichtigd en daarna is er een huurcontract opgemaakt.Na betaling van borg en de eerste maand huur kreeg hij de sleutel van het appartement. Eenmaal bij het appartement aangekomen, bleek het bewoond te worden door een ander stel.

Het stel gaf direct aan dat er meerdere personen aan hun deur waren geweest met hetzelfde verhaal. De politie heeft ook in deze zaak een onderzoek ingesteld en kwam erachter dat minimaal twaalf mensen op eenzelfde manier gedupeerd waren.

Na deze aangiften en verder onderzoek is de politie achter de identiteit van de verdachte proberen te komen. Onderzoekers kwamen haar op het spoor en de vrouw is vrijdag gearresteerd.