Voor oplossing liquidatie Amsterdam: 25.000 (VIDEO)

In de zaak van de liquidatie van de 17-jarige scholier Mohammed Bouchikhi heeft de hoofdofficier van Amsterdam een beloning van 25.000 euro uitgeloofd. De jongen kwam op 26 januari door een vergissing om het leven tijdens zijn werk als vrijwilliger in een buurthuis op de Oostelijke Eilanden in het centrum van de stad.

Armen

Opsporing Verzocht toonde dinsdagavond een reconstructie van het incident. De politie is op zoek naar twee donkergetinte daders, van 1,85 en 1,70 meter lang. Zij kwamen ’s avonds het buurtcentrum binnen en begonnen vrijwel meteen te schieten. Bouchikhi vluchtte samen met anderen een kantoortje in. Hij dook op de grond en probeerde zich met armen om zijn hoofd te beschermen tegen de kogels. Van dichtbij werd er meerdere keren op hem geschoten.

BMW

De politie denkt dat de daders hem op dat moment aanzagen voor een ander, vermoedelijk de toen negentienjarige Gianni L., die ook in het buurtcentrum aanwezig was. Bouchikhi overleed, twee anderen raakten gewond.

De daders vluchtten in een BMW, die later uitgebrand werd teruggevonden in de Dantestraat in Zuidoost. Er zijn sporen veiliggesteld, zoals een zwart Nike-petje. Personen in de BMW hebben de situatie op Wittenburg mogelijk al drie dagen ervoor verkend omdat de auto toen al is gesignaleerd.

Ander incident

Ook denkt de politie dat er mogelijk een verband is met een schietpartij op 16 januari van dit jaar, ook in de buurt van het buurthuis. Daar raakte vermoedelijk niemand gewond, maar er werden wel kogelhulzen gevonden. Door de locatie wordt dit incident nu gelinkt aan het dodelijke schietincicent anderhalve week later.

Zie ook:

Vluchtauto aanslag Amsterdam belangrijk spoor

‘Waarom was doelwit in buurtcentrum?’