Oplossing moord Sven: 15.000 euro

Voor oplossing van de moord op de 41-jarige Sven Westendorp (foto) heeft de hoofdofficier van justitie in Amsterdam een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Westendorp is op 12 augustus vorig jaar voor zijn huis aan de Borgloonstraat in Amsterdam Nieuw-Sloten gedood door een onbekende scooterrijder met een zwarte integraalhelm op.

Westendorp was een fervent aanhanger van Ajax en eigenaar van het kledingmerk AFCA en ticketbureau Ticket Unlimited.

De advocaat van de voortvluchtige F-sider Rick Halman gaf in een verhaal in De Telegraaf afgelopen week aan dat haar cliënt verdachte is van de moord op Westendorp, maar repte de politie in de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond niet over. Westendorp werd in sommige kringen ervan verdacht te informant te zijn van de recherche.

De politie sluit niet uit dat een brand in december 2009 in een bedrijfspand van Sven Westendorp op de Hoogoorddreef in Amsterdam ook met de liquidatie te maken kan hebben. De daders van die brandstichting zijn nooit gepakt.

De huurmoordenaar die Westendorp doodschoot had al enige tijd in een poortje staan te wachten. Hij was gekleed in een donker regenpak. De man is er waarschijnlijk vandoor gegaan een Aprilia 125 CC motorscooter. Hij is na de moord waarschijnlijk met hoge snelheid door de Marius Bauerstraat gereden. In een sloot langs die straat is de scooter teruggevonden.

De man die de scooter heeft gedumpt droeg geen motorpak en geen helm. Of hij heeft die kleding uitgetrokken, of er was sprake van twee daders, zo denkt de politie.

Deze man is een blanke man waarschijnlijk met kortgeschoren haar of zelfs helemaal kaal. Hij was tussen de 20 en 25 jaar oud, ongeveer 1 meter 70 lang met een normaal postuur.

De scooter is gestolen bij café Anno 1890 aan de Amstelveenseweg in Amsterdam-Buitenveldert tussen 15.00 uur op 21 juli 2011 en 08.00 uur op 22 juli 2011.

Eerdere berichten over de zaak.