Opnieuw 2 verdachten aangehouden in onderzoek liquidatie Kelvin Maynard

De recherche heeft in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard 2 verdachten aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Amsterdammer en een 28-jarige man uit Amsterdam.

De 22-jarige Amsterdammer werd op dinsdag 19 november door een arrestatieteam (AT) aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de liquidatie van Kelvin Maynard. Tijdens een doorzoeking in zijn woning werd een vuurwapen aangetroffen. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor vuurwapenbezit. De verdachte heeft sinds zijn aanhouding in volledige beperkingen gezeten, maar die zijn inmiddels opgeheven.

Digitale gegevensdragers

De 28-jarige verdachte Amsterdammer werd donderdag 21 november opgepakt, ook door een AT. Hij is de derde verdachte in de zaak. De man is vandaag alweer vrij gelaten. Tijdens de doorzoeking van zijn woning zijn verschillende digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Op 14 november werd ook al een verdachte aangehouden. Ook deze man werd kort daarop (de volgende dag) weer vrij gelaten. Deze verdachte zou op de radar zijn voor witwassen. Hij blijft nog wel verdachte.

Voormalig proefvoetballer Kelvin Maynard overleed op 18 september 2019 na een schietpartij aan de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost. Hij werd die avond rond 20.30 onder vuur genomen terwijl hij in zijn auto reed. Maynard ramde een brandweerkazerne en overleed, ondanks reanimatie van hulpdiensten, ter plaatse.

Lees ook: 3 liquidaties en 400 kilo cocaïne