Weer 20 jaar geëist tegen gifmengster

De advocaat-generaal in Amsterdam heeft 20 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist tegen de 54-jarige Ada S. Zij werd eerder veroordeeld voor moord op haar echtgenoot, bij wie gif in de lever werd aangetroffen. Ook haar eerste echtgenoot overleed onder verdachte omstandigheden. Bij haar derde man stichtte ze brand.

Haar eerste man overleed in Enkhuizen, maar de rechter achtte moord of doodslag niet bewezen. Het OM wil nu aantonen dat zij de man in hulpeloze toestand heeft gelaten, met zijn dood als gevolg. Ada S. heeft nagelaten medische hulp in te roepen terwijl de gezondheidstoestand van de man zichtbaar verslechterde. De tweede man werd in Franeker om het leven gebracht, vermoedelijk door een cocktail van gevaarlijke pillen door zijn eten te mengen.

Levensverzekering

Na de dood van haar beide echtgenotes claimde Ada S. telkens tonnen van de verzekeringsmaatschappij. Ze had met vervalste verklaringen levensverzekeringen afgesloten. Het viel op, aldus de advocaat-generaal, dat er grote overeenkomsten zijn tussen de twee sterfgevallen. Beide huwelijken waren slecht, waarbij scheiden door een christelijke levensovertuiging van de verdachte geen optie was. De beide mannen waren relatief jong en gezond en zijn onverwachts overleden. De verdachte heeft in beide gevallen in strijd met de waarheid gezegd dat zij medische hulp heeft ingeroepen.

Pieter Baan

Ada S. is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum (PBC). Zij wilde niet meewerken aan een PBC-rapportage. De advocaat-generaal: ‘Verdachte heeft vele slachtoffers gemaakt, maar dat laat haar kennelijk koud.’ Het proces wordt donderdag 2 juni voortgezet met het pleidooi van de raadslieden van de verdachte. De datum voor de uitspraak van het hof staat nog niet vast.

Meer over Ada S. in de Crime Top 100, waarin ze op nummer 85 staat.

[bol_product_links block_id=”bol_54117a572146c_selected-products” products=”9200000040394161″ name=”Crimesite boeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”395″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]