Opnieuw aanhouding overval Voorthuizen

De politie heeft een tweede verdachte aangehouden voor de woningoverval in Voorthuizen van woensdag. Het gaat om een 33-jarige man uit Culemborg. Eerder werd al een 25-jarige man uit Beekbergen gearresteerd. Bij de overval viel een dode.

Naast de man uit Culemborg is ook een man uit Apeldoorn aangehouden. Hij zou de verdachte hebben geholpen om uit de handen van de politie te blijven.

Woensdagavond kwamen de bewoners van de overvallen woning thuis van vakantie. Enige tijd later belde er een meisje aan om te vragen of ze naar het toilet mocht. Na een paar minuten probeerden de overvallers uit alle macht naar binnen te komen. Daarbij werden bakstenen door de ruiten van het huis gegooid. De bewoners hebben zich verzet. Bij de worsteling zijn schoten gevallen. Het mannelijke slachtoffer liep daarbij schotwonden in zijn been op, het vrouwelijke slachtoffer was geslagen.

Later werd een zwaargewonde man in dezelfde straat gevonden, die in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed. Hij was vermoedelijk een van de overvallers. Waaraan hij is gestorven, is nog niet duidelijk. Volgens de politie is hij niet door kogels om het leven gekomen.

Lees ook:

‘Overvallen stel in Voorthuizen werd gevolgd’

Politie: vlucht bij overval