Opnieuw arrestatie moordzaak Marum

De politie heeft vorige week weer een verdachte gearresteerd voor de moord op 40-jarige Jan Elzinga uit Marum. Dat maakte de politie maandag bekend. Elzinga werd in juli dit jaar bij het plaatselijke zwembad vermoord toen hij daar baantjes wilde gaan trekken. De aangehouden verdachte is een 41-jarige man uit Zwolle. Eerder zijn al een 44-jarige man uit Eiburg en een 35-jarige Zwollenaar aangehouden in deze zaak.

Jan Elzinga werd op 10 juli voor de ingang van een zwembad in Marum doodgeschoten. Volgens Dagblad van het Noorden hield hij er een dubbele agenda op na. Hij zou zich met een dorpsgenoot hebben beziggehouden met de handel in illegale motoronderdelen en mogelijk ook drugs.

‘Het motief voor de moord is ons nog steeds niet duidelijk. Meerdere aanhoudingen sluiten we niet uit’, aldus politiewoordvoerder Sylvia Sanders tegen DvhN.

Er zitten nu drie mannen vast voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Elzinga. De verdachte die vorige week is aangehouden, is door de rechter commissaris voor twee weken in bewaring gesteld.  

Lees ook:

Tweede arrestatie in moordzaak Marum

Aanhouding voor moord in Marum

Vriendin slachtoffer Marum sprak met politie

Politie opent website moord Marum