Opnieuw arrestaties Deense Hells Angels

De politie heeft vrijdagavond dertig Hells Angels opgepakt na een schiet- en steekpartij. Twee mannen raakten ernstig gewond. De politie denkt dat de twee zijn neergestoken en geschoten door clubgenoten en vermoedt dat het gaat om een interne krachtmeting binnen de Hells Angels.

Na de steekpartij deed de politie invallen bij clubhuizen van de Hells Angels in Kopenhagen. De politie hoopt dat de dader van de steekpartij bij de dertig leden die zijn gearresteerd zit.

Een van de slachtoffers is neergestoken en uit de auto gegooid. De politie vond niet veel later een tweede slachtoffer, die bebloed op de achterbank van een auto lag. Hij had schotwonden aan zijn been. Beide slachtoffers zijn buiten levensgevaar, meldt de politie.

In Deense media wordt bericht dat de twee kort geleden uit de Hells Angels zijn gezet en ‘bad standing’ zijn. Dat wil zeggen dat de leden nergens meer ter wereld bij de Hells Angels welkom zijn.

De strijd tussen de Hells Angels en Bandidos laait de laatste tijd ook in Denemarken weer op. Afgelopen woensdag reed een vrachtwagen bij een clubhuis van de Bandidos in Kopenhagen naar binnen. Op het gaspedaal was een baksteen gelegd. De Deense politie pakte afgelopen week meer dan honderd leden van de twee rivaliserende clubs op.