Opnieuw arrestaties om drugsorganisatie

De politie heeft de afgelopen maanden vier verdachten aangehouden in een onderzoek naar een organisatie die internationaal handelde in drugs. Het gaat om twee 49-jarige vrouwen uit Valkenswaard, een 43-jarige Belg en een man van 33 zonder vaste woon- of verblijfplaats. De arrestaties zijn een vervolg op een actie tegen de organisatie in Valkenswaard in oktober 2012. Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt.

De vier zijn weer vrijgelaten, maar blijven verdachten in de zaak. De politie zegt dat er mogelijk nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden in het onderzoek.

Bij de politieactie in oktober werden op twintig lokaties huiszoekingen gepleegd. Daarbij werden vier personen opgepakt. Daarnaast werden twee hoofdverdachten opgepakt in een drugslaboratorium in Denemarken. Alle zes de verdachten zitten nog vast, de twee mannen die in Denemarken zijn opgepakt zijn nog niet uitgeleverd.

De politieactie vond plaats naar aanleiding van een Duits onderzoek naar de handel in wiet. In 2011 werden verschillende kwekerijen in Duitsland opgerold. De organisatie die rond Valkenswaard was gevestigd, zou zich voornamelijk bezig houden met het maken van en de handel in chemische drugs. Ook zouden er miljoenen euro’s zijn witgewassen.

Het onderzoek is in volle gang. Er worden volgens de politie regelmatig mensen gehoord en er wordt ook naar technisch bewijs bezocht. Daarnaast worden de financiën van de organisatie nagetrokken.

Lees ook:

Grote actie om drugs in Valkenswaard