UPDATE Opnieuw beelden van gewelddadige politie

Er zijn opnieuw beelden opgedoken van gewelddadige politie. Bij een arrestatie in Amsterdam lijkt een agent een filmende omstander de camera uit zijn handen te slaan. De jongen filmde een gewelddadige arrestatie. Volgens omstanders verzette de arrestant zich, omdat de politie zich agressief gedroeg. In Noordwijk is discussie ontstaan over het agressieve gedrag van de politie om een ambulance de doortocht te verlenen. Volgens een horecaondernemer gebeurde er ‘helemaal niets’ en bewakingsbeelden lijken dat te bevestigen. Beelden na de klik.

 

De afgelopen tijd doken andere filmpjes op waarop was te zien dat politieagenten zich agressief gedroegen. Zo was er op beelden te zien hoe een agente een man in zijn kruis trapte bij zijn arrestatie. Ook deed DJ The Flexican aangifte omdat hij zou zijn mishandeld bij zijn aanhouding.

Eerder deze week zei Saskia Dorrestein van de Nederlandse Politie Bond dat filmers het werk van de politie bemoeilijken. ‘Alsof ze wilden zeggen: “Pas op wat je doet, anders hebben we een stok om mee te slaan.”‘

Bekijk hieronder het filmpje van de arrestatie in Amsterdam. Volgens omstanders werkte de arrestant mee, maar verzette hij zich toen hij handboeien om moest. Het filmpje begint daarna:

UPDATE
De politie Amsterdam zegt dat de agenten op het filmpje geen blaam treft. De omstander stond te dichtbij en bemoeide zich verbaal met de arrestatie. Hij bemoeilijkte daarmee het werk van de agenten en mocht volgens de politie daarom weggeduwd worden.

{youtube}qjj0h2W7IN8{/youtube}

En bekijk hier de reportage van Omroep West over het politiegeweld in Noordwijk, met bewakingsbeelden van de horecaondernemer: