Opnieuw corruptiezaak politie Frankrijk

De Franse politie heeft een groot imagoprobleem nadat duidelijk werd dat een speciaal politieteam in Marseille zich bezighield met ripdeals en de handel in drugs. Nu komt daar een nieuwe corruptiezaak bovenop. Een Franse politieagente is opgepakt omdat zij informatie zou hebben doorgespeeld naar haar minnaar, die een leider van een grote criminele organisatie zou zijn.

De crimineel was al veroordeeld voor de handel in drugs. Hij kwam in 2011 weer vrij, waarna hij rustig verder ging met de drugshandel. Nog hetzelfde jaar kwamen in de kustplaats Le Havre, zo’n 200 kilometer ten westen van Parijs, tientallen kilo’s aan drugs binnen. Het gaat om onder meer cannabis. In de zaak werden tien handelaren gearresteerd en aangeklaagd.

De onderzoeken waren allemaal terug te voeren op de minnaar van de politieagente. Hij liet bovendien volgens justitie zijn vriendin dossiers raadplegen om er achter te komen hoe het er voorstond met de zaken van zijn handlangers. Die konden daarmee hun voordeel doen in de rechtzaak.

De man en de politieagente zijn 15 oktober opgepakt, maar de zaak is nu pas bekend gemaakt.

Lees ook:

Twaalf corrupte Franse agenten gearresteerd

Frankrijk stuurt extra agenten naar Marseille

Franse ster-flic aangehouden om corruptie