Opnieuw drugsvangst in Rotterdamse woontoren

In Rotterdam heeft de politie in een woontoren met dure appartementen aan de Wijnbrugstraat heroïne, en cash in beslag genomen. De politie hield maandagavond diverse woontorens in het centrum van Rotterdam in de gaten. Elders werd een BMW afgepakt.

Dure auto

Drie mannen stapten met een grote tas in een dure auto. De agenten besloten hen te controleren en hielden de auto staande op de Aelbrechtskade. Na een doorzoeking vonden agenten in de auto drie kilo heroïne. Ook lag er bijna 20.000 euro aan contanten. De inzittenden waren 39, 41 en 49 jaar. Ze zijn aangehouden voor overtreding van de opiumwet en witwassen.

Tag

Eén van de inzittenden had een “tag” van een woning in de woontoren die zij eerder verlieten. De vangst in de auto gaf de politie aanleiding om ook in deze woning te kijken. Daar lag nog eens 17 kilo heroïne. De straatwaarde hiervan bedraagt volgens de politie ongeveer 600.000 euro.

Merkkleding

In het appartement lag ook dure merkkleding, een zeer exclusief horloge, diverse pgp-telefoons en nog een paar honderd euro. De politie vermoedt dat de dure kleding en het horloge met crimineel geld is betaald, en daarom is dit in beslag genomen. Ook de telefoons zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Een doorzoeking op het woonadres van één van de inzittenden, op de Spangensekade, leverde nog 7000 euro in contanten op, en in beslagname van een dure BMW.

De politie in Rotterdam voert vaker acties uit bij dure appartementengebouwen in Rotterdam:

Joegoslaven aangehouden bij inval in woontoren

Politie vindt tonnen cash na nerveus gedrag

Eis: zes jaar cel voor zes pistoolmitrailleurs

Politie vindt weer coke in luxe woontoren

Rotterdamse penthouses vol drugsD