Opnieuw explosie bij Bandidos Limburg

Er is in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een explosie geweest bij de woning van een Bandidoslid in het Limburgse Nieuwstadt. Het explosief zou naar de woning zijn gegooid. Bij de explosie sneuvelde een ruit en een autoruit. Vorige week werd er ook al een aanslag op hetzelfde huis gepleegd.

Het gaat om het huis van Harrie Ramakers. Hij is overgestapt van motorclub No Surrender naar het onlangs opgerichte chapter van de Bandidos. Het was de eerste afdeling van de Bandidos in Nederland.

Spoedoverleg burgemeester

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren, de gemeente waar de woning van de het Bandidoslid staat, heeft zaterdagochtend een spoedoverleg met politie en justitie over de situatie. 'Sommige mensen durven hun huis niet meer uit, anderen durven er niet meer in', zegt Hessels tegen De Telegraaf. 

Hells Angels in Sittard

De Hells Angels lijken grote moeite met het chapter te hebben. Afgelopen week verzamelden meer dan honderd leden van de Hells Angels zich in het centrum van Sittard, waar de Bandidos zijn gevestigd. De ME isoleerde een grote groep in een winkelstraat. Het leidde verder niet tot opstootjes.

Nomads

Ramakers was ook een tijdlang lid van de Nomads, een club die nauwverbonden is aan de Hells Angels. Hij heeft jaren vast gezeten voor de moord op drie nomads in 2004, maar werd uiteindelijk vrijgesproken.