Opnieuw explosie bij Vlaardingse loodgieter na afschalen beveiliging (UPDATE)

Opnieuw explosie bij Vlaardingse loodgieter na afschalen beveiliging (UPDATE)

Bij een woning aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen heeft woensdagnacht een explosie plaatsgevonden. Dat gebeurde wederom bij de woning van de Vlaardingse loodgieter die al vele malen doelwit was van aanslagen. Er raakte niemand gewond.

(Beeld: Media-TV)

De politie meldt dat de explosie vermoedelijk werd veroorzaakt door gegooid vuurwerk. De woning raakte nauwelijks beschadigd. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet onderzoek naar het incident. Het huis is op last van de burgemeester van Vlaardingen voor de derde keer gesloten.

Beveiligd

De woning van de Vlaardingse loodgieter werd de laatste maanden beveiligd na een reeks aanslagen met zwaar vuurwerk. Die beveiliging werd een paar dagen gelegen afgeschaald, maar wordt nu weer opgeschroefd.

Sinds april 2023 zijn er twaalf aanslagen geweest op panden van loodgieter Ron van Uffelen en zijn woning. Hij heeft zelf geen verklaring voor de aanslagen.

Verdacht

De politie meldt vandaag dat er woensdagavond even voor 21.00 twee mannen zijn gecontroleerd die zich verdacht gedroegen in de omgeving van de Gretha Hofstralaan. Het gaat om een 23-jarige man uit Rotterdam en 16-jarige jongen uit Hellevoetsluis, die om die reden zijn aangehouden. Onderzocht wordt of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen.

Arrestaties

Voor de explosies die zijn gericht op de loodgieter en zijn bedrijven zijn begin december twee Rotterdammers van 26 en 17 jaar opgepakt. Ook werd eind december een 24-jarige Rotterdammer aangehouden die op de Gretha Hofstralaan in een geparkeerde auto zat. Onder de bijrijdersstoel lag zwaar vuurwerk. In totaal zijn er al zes verdachten aangehouden.

Deze week eiste het Openbaar Ministerie nog 2,5 jaar celstraf tegen een 27-jarige Rotterdammer die betrokken was bij een van de explosies.

Zie ook:

Woning van loodgieter in Vlaardingen voor onbepaalde tijd gesloten