Opnieuw invallen bij Hells Angels Duitsland

De Duitse politie heeft woensdag opnieuw een inval bij de Hells Angels in Duitsland gedaan, dit keer in Berlijn. Daar ontmoetten zo’n dertig Hells Angels twintig nieuwe leden, die waren overgestapt van de rivaliserende groep Bandidos.

 

Volgens de politie was de inval vooral een voorzorgsmaatregel. Er werden bijlen, machettes en andere wapens in beslag genomen. Agenten doorzochten met speurhonden het gebied.

Volgens de politie is de machtsverhouding tussen de rivaliserende clubs in het voordeel van de Hells Angels. Steeds meer chapters stappen over naar deze motorclub. De politie vreest dat de strijd tussen de clubs wel eens uit de hand zou kunnen lopen. Op het oud-clubhuis van de Bandidos aan de Weissensee zijn al enkele schietpartijen geweest.

Afgelopen maand liepen weer twee chapters over naar de Hells Angels, Southside en South Central in Berlijn. Woensdag zou er een ontmoeten zijn tussen deze chapters en de Hells Angels, maar die werd dus door de politie verstoord.

De woordvoerder van Bandidos bevestigt dat er clubleden zijn overgestapt naar de Hells Angels. Volgens hem zijn het er meer dan vijftien maar minder dan twintig. Over de motieven van de overgelopen leden wil hij niet praten. Volgens de politie wint de Hells Angels zoveel aan macht, dat “de ratten het zinkende schip verlaten”.

Het Berlijnse stadsbestuur werkt aan een verbod op beide clubs. Ze zouden zich bezighouden met georganiseerde misdaad en grote belangen hebben in de rosse buurt in Berlijn. De Bandidos kunnen als eerste op een verbod rekenen. De politie houdt er rekening mee dat ook dat een reden kan zijn voor chapters van de Bandidos om over te stappen naar de Hells Angels.

Eerder deze week was er al een grote actie tegen Hells Angels door heel Duitsland. Er werd onder andere gezocht naar een ingemetseld lijk.