Opnieuw landelijk voorman No Surrender vast (UPDATE)

In het Drentse Klazienaveen is vanochtend de 54-jarige Theo ten V. opgepakt, een bestuurder van motorclub No Surrender. Volgens de politie wordt hij ervan verdacht leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie.

Mishandelingen

De man zou in 2015 betrokken zijn geweest bij ten minste twee zware mishandelingen en mogelijk afpersing en bedreiging. Bij die twee zaken zouden leden van de motorclub zijn gedwongen om No Surrender te verlaten. In de woning van de verdachte werd dinsdagochtend een doorzoeking gedaan. De politie hoopt te stuiten op ondersteunend bewijsmateriaal en informatie te verzamelen over criminele activiteiten ‘in georganiseerd verband’.

Langer lopend

De aanhouding maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen No Surrender. De motorclub zou onder meer geweldsdelicten hebben gepleegd en in drugs gehandeld.

In hetzelfde onderzoek zijn recentelijk de 41-jarige Rico R. uit Hulst en de 53-jarige voorman Henk Kuipers aangehouden. Beiden zitten nog vast. De politie sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Zie:

No Surrender-leider gearresteerd in Zeeland