Opnieuw leden Satudarah vast om afpersing Geleen

De politie in Limburg heeft dinsdag opnieuw mensen aangehouden in het afpersingsonderzoek in Geleen. Er zijn nu dinsdagochtend vier mannen opgepakt, waarvan er drie lid zijn van Satudarah.

Maastricht

De verdachten werden in hun woning aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij afpersing, mishandeling en vrijheidsberoving van een man uit Heerlen. De drie verdachten die lid zijn van de motorclub wonen in Geleen, Maastricht en Hoensbroek en zijn 26, 38 en 41 jaar. De vierde verdachte is geen lid van de motorclub, het is een man van 38 jaar uit Riemst (B).

Doorzoekingen

Na de arrestatie van het viertal heeft de politie met doorzoekingen in hun woningen gedaan.
Hierbij zijn onder meer een deel van een vuurwapen en een mes, wietstekken, een geldbedrag, kentekenplaten van een gestolen auto en computerapparatuur aangetroffen en in beslag genomen.

Slachtoffer

Het slachtoffer van 52 jaar is volgens de politie in december 2017, in het pand waar Satudarah in Geleen haar clubavonden hield, mishandeld en gedwongen zijn persoonlijke bezittingen af te staan.

Er zijn vijf andere leden van de motorclub verdacht. Bij de doorzoekingen begin december 2017 is het gehele chapter van Satudarah in Geleen aangehouden. Eerder werd ook al een lid van de motorclub opgepakt. Al deze verdachten zitten nog vast.

Zie ook:

Politie maakt geheime opnames bij Satudarah